Mit kenjünk a kenyerünkre?
Ez egy visszatérő kérdés amit sokan és sokszor kérdeznek, amikor emberek szakítanak a margarinos vagy vajas párizsis zsemlével.
A cukorbetegek körében is gyakran tapasztalom, hogy szinte naponta szerepel a menüben margarinos kenyér parizerrel. Ha sikerül beiktatni egy-egy zöldségfélét paradicsomot,paprikát, uborkát, akár reszelt sárga répát a kenyér mellé, akkor tettünk egy lépést az egészséges étkezés irányába.
Érdemes házilag elkészíteni a kenyérre valót. Szezonális zöldségekből, otthon elérhető alapanyagokból  is készíthetünk egészséges  kencét.Ehhez szeretnék ötleteket adni.

Akkor mit kenjünk a kenyérre?

Néhány ötlet,amit érdemes  elkészíteni.

Én leggyakrabban padlizsánkrémet készítek, először mutatom az alapreceptemet:

http://blog.keva.hu/recept/padlizsankrem-3/

Karácsonykor gondoltam kellene egy kis színt is belevinni,akkor készült a sült paprikás padlizsánkrém:

http://blog.keva.hu/recept/sult-paprikas-padlizsankrem/

A nyáron kedves barátnőmnek diétázni kellet, gyomorkímélő ételre volt szüksége, ekkor egy újabb változatban került be padlizsán az étlapra:

http://blog.keva.hu/recept/joghurtos-padlizsankrem/

Véleményem szerint a házi kencék királya a zakuszka. Persze ezt is sok változatban lehet készíteni, én most a gyorsan elkészíthető zakuszka receptjét hoztam, nem titok júliusban három alkalommal készítettem,de persze már augusztusban is elkészült és az utolsó dobozka van terítéken

http://blog.keva.hu/recept/gyors-zakuszka/

A másik nyári kedvence a cukkini. Ebből is finom kence készíthető.

http://blog.keva.hu/recept/cukkinikrem/

Egy másik  kiváló zöldségünk a zeller. Talán ezt készítjük a legkevésbé,pedig egész évben elérhető és megfizethető.

http://blog.keva.hu/recept/zellerkrem/