Hozzávalók:

Tonhalas-gombás muffin  ( 6 db muffínhoz)

-egy szelet halfilé

-egy fél  marék szárított vargánya gomba

-egy kisebb darab póréhagyma

-petrezselyemzöld

-frissen őrölt bors,só

-egy tojás

-egy kávéskanál rozsliszt

-1 ek olívaolaj

-diónyi vaj

- egy fél marék reszelt sajt ( füstölt,ementáli, parmezán), + a végén a szóráshoz is kb ennyi

- 1 mokkáskanál sütőpor

-kis zsemlemorzsa a muffin aljába

Elkészítés:

-felaprítom a hagymát, a halat, a gombát  beáztatom vízbe,annyi hogy éppen ellepje

-teflonserpenyőben kissé felmelegítem az olajat, majd beleteszem a vajat, utána belerakom a felszeletelt póréhagymát, megdinsztelem, rárakom az apró kockákra vágott halfilét, majd a vízbe áztatott szárított gombát , fűszerezem, megpárolom
-a rozs lisztet összekeverem a  sütőporral és ráteszem a gombás masszára, jól elkeverem

-leveszem a lángról és amikor már majdnem hideg hozzáadom a tojást és a reszelt sajtot

- a muffin papirosokat picit beolajazom, és rászórom a zsemlemorzsát utána  kis kanállal belerakom a formába

Sárgarépás-cukkinis muffin ( 6 db)

-1 kk rozs liszt
-1 tojás
-fele -fele arányban  reszelt cukkini és sárgarépa ( egy jó nagy marékkal volt)
- fél marék  reszelt  sajt ( ementáli, füstölt, parmezán) + a tetejére még egy jó púpozott evőkanálnyi
-1 mokkáskanál  sütőpor
-só
-2 gerezd fokhagyma

-petrezselyemzöld

-2 kávéskanál méz

-csipetnyi csili paprika

-frissen őrölt bors

- 1 ek olaj, diónyi vaj

-dió

Elkészítés:

-olajon ,vajon megdinszteltem a zöldségeket, ízesítettem mézzel, sóval, borssal, csilivel, az összetört fokhagyma gerezdekkel

-egy fél dl vízzel felengedtem, ebben párolódott, hozzáadtam a reszelt sajtot

-kihűtöttem ,ekkor rászórtam a sütőporos lisztet, belekevertem a tojás sárgáját

- a tojás fehérjéből habot vertem és lazán hozzákevertem

-kiolajazott,zsemlemorzsás muffin papírokra szedtem, egy-egy diót rátettem a tetjére

170 fokos sütőben légkeveréses fokozaton 10 percig sütöttem, majd minden muffínra reszelt sajtot tettem , és visszatoltam a sütőbe további két percre

 

Nagyon hamar elkészül,mert a massza a tűzhelyen gyakorlatilag készen van. Melegen fogyasztottuk, de hidegen is finom. Nálunk a halas-gombás volt a nyerő :-))