Sokszor hallom, hogy nekem “diétáznom kell”,  nem tudok jól lakni, ezzel a bejegyzéssel  szeretném bemutatni, hogy egészséges étel is lehet laktató és ízletes.

Nagyon szeretem a tepsiben készült ételeket, egyrészt mindig más az ízük, mert abból készül ami van épp a háznál, másrészt közben lehet egyebet dolgozni,nem kell a tűzhely mellett állni.

Mai ebédünk egy színes ebéd volt,mert a tepsis csirke mellé még sült cékla is került. A cékla receptje az előző bejegyzésnél van : http://blog.keva.hu/?p=4721

Hozzávalók:

  • 3 db egész csirkecomb
  • só, bors
  • 1 mokkáskanál csirkesült fűszerkeverék(tartósítószermentes)
  • 3-4 db. új sárgarépa
  • 1-2 petrezselyemgyökér
  • 9-10 db.kisebb újkrumpli
  • 1 db. paradicsom
  • 10-12 szelet cukkini
  • 8-10 karika paprika
  • zellerlevél, petrezselyem levél
  • 2 db. sonkahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • diónyi vaj

Elkészítés:

A csirkecombokról a bőrt lehúzzuk ( én általában így készítettem , de természetesen mindenki ízlése szerint készítse), megmossuk és papírtörlőkendőn leitatjuk a vizet. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel ,  minden combba beledugunk egy fokhagyma gerezdet, egy kicsit pihentetjük.  Kiolajazott tepsibe tesszük a combokat , teszünk rá zeller, petrezselyemzöldet, hagymakarikát , öntünk rá egy dl vizet, és  alufóliával jól betekerve forró sütőbe tesszük. Közben előkészítjük a zöldségeket , megmossuk, megpucoljuk, a nagyobb krumplit kettőbe vágjuk,a répát, petrezselyemgyökeret középen  elvágjuk, a kisebbet egészben hagyhatjuk, a paprikát, paradicsomot, cukkinit felszeleteljük, a sonkahagymát hosszában kettőbe vágjuk.  A sütőben a combokat fólia alatt 30 percig pároljuk, majd rátesszük a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, és visszahelyezzük  az alufóliát, további 30 percig percig pároljuk, közben két-három alkalommal is  a zafttal meglocsoljuk . Ha megpuhultak a zöldségek és a hús is,  levesszük a fóliát és megpirítjuk. Nálam összesen kb. 1,5 órán keresztül sült, 180 fokon a légkeverésesés sütőben.
Jó étvágyat!