Nagyon ritkán lehet hozzájutni ilyen finom halhoz. Egy kedves ismerősünk hozta a szerzeményét a Balatonról. Semmihez sem hasonlítható finom íze volt. Nem kellet sok fűszer rá :-).

Hozzávalók:

  • egy süllő
  • só,bors
  • petrezselyemzöld
  • egy citrom
  • egy brokkoli
  • 4-5 krumpli
  • diónyi vaj
  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:
A megtisztított halat mossuk,szárazra törüljük,majd frissen őrölt borssal és sóval fűszerezzük. A hasába teszünk 2-3 szál petrezselyemzöldet, 3 szelet citromot és a vaj felét. Kivajazunk egy tepsit, majd beletesszük a vékony karikákra szelt krumplit(3-4 mm), sózzuk, olívaolajjal meglocsoljuk, majd rátesszük a megmosott és rózsáira szedett brokkolit(csak a brokkoli felét tettem bele, a másik felét tálaláskor megfőztem).A hal bőrét olívaolajjal bekenjük,majd lefóliázva a 180 fokos sütőbe tesszük. Kb 20 perc múlva levesszük a fóliát és készre pirítjuk.

A krumplival, brokkolival tálaljuk.Én főztem mellé egy kis  brokkolit még. A brokkolit csak 2-3 percig kell főzni,hogy finom ress,ropogós maradjon.

Jó étvágyat kívánok!