A hőség miatt ma korán keltem, és olyan ebédet készítettem ami gyorsan kész és melegíteni is lehet. A levest már a tegnap megfőztem Tudjátok a csorbát.:-)
Igyekszem beírni a receptet,mert tudom sokan követtek. Jópofa volt egyik ismerősöm aki megjegyezte, hogy kereste a vasárnapi menüt de nem találta még a blogban.Van úgy, hogy olyan étel készül ami már bent van,illetve nincs időm lejegyezni. Mindenképpen örömmel tölt el az érdeklődés.

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemell filé( kb.45-50 dkg)
  • 3 nagy grillgomba ( kb 15-20 dkg )
  • 5-6 szelet szárított vargánya
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • egy csokor petrezselyem zöld
  • 2 ek. olaj
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • őrölt bors
  • 1 db paradicsom
  • fél paprika
  • 2,5 dl tejföl
  • 1,5 dl tej
  • 2 ek teljes kiőrlésű liszt

Elkészítés:
A húst megmossuk,lecsepegtetjük a vizet róla és egy kicsit megklopfoljuk. Sózzuk borsozzuk
Felaprítjuk a zöldségeket.
Az apróra vágott vöröshagymát az olajon egy csipet sóval megdinszteljük, majd hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, a felaprított csiperkegombát, és a  szárított vargányát, meghintjük petrezselyemzölddel. Együtt piritjuk.

Rátesszük a feldarabolt paradicsomot.
Közben  egy papírtörlőre tesszük a lisztet és belekeverjük a fűszerpaprikát. Ebbe beleforgatjuk a mell filéket.  Egy serpenyőben olajat hevítünk és ezen elősütjük egy kicsit a mell darabokat,de csak  1-2 percig pirítjuk, hogy színt kapjon. Ezt követően átesszük a lábasba,másfél dl vízzel felengedjük és 8-10 percig pároljuk.  Szükség esetén sózzuk, borsozzuk.
Egy tálban elkészítjük a habarást. A tejfölt csomómentesre keverjük beletesszük a megmaradt paprikás lisztet, elkeverjük habverővel,majd tejjel higítjuk.  Egy merítőlanál zaftot kiemelünk,hozzákeverjük a tejfölös habaráshoz,majd folyamatos keverés közben a húshoz adjuk. Amikor felforr lezárjuk a lángot.

Nokedlivel tálaljuk
Nokedli recept :
http://blog.keva.hu/recept/juhturos-nokedli/

Uborkasalátával kínáltam. Jó étvágyat kívánok!