Hozzávalók:

  • 25 dkg pulykamell filé
  • 10 dkg gomba,
  • 1/2 szál póréhagyma,
  • 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér
  • 1 dl-s zöldborsó)
  • zöldpetrezselyem
  • egy evőkanálnyi apróra vágott ecetes tárkonylevél
  • 1 paradicsom
  • só, bors
  • 1 ek olaj
  • diónyi vaj
  • 1 dl tejföl
  • 1 púpozott evőkanál krémsajt
  • 1 csapott evőkanál rozsliszt

Elkészítése:

Az olajon és a vajon megpároljuk az apróra vágott póréhagymát, hozzáadjuk a sárgarépát, petrezselymet, majd a pulykamellet, amit fehéredéség hevítünk, utána beletesszük a felszeletelt gombát és meghintjük petrezselyemmel, fűszerezzük, felengedjük vízzel. Amikor a répa majdnem  puha beletesszük a felkockázott krumplit, a legvégén a borsót, végül belerakjuk  az apróra vágott ecetes tárkonyt.

Ha konzerv gombát használok, akkor  azt a végén szoktam beletenni. Ha megfőtt behabarjuk, a tejfölben simára kevert liszttel és krémsajttal.
Jó étvágyat!