A leves ötletét  a gombás-halas massza adta, tulajdonképpen azért is készült e leves, hogy felhasználjam a maradékot:-)

http://blog.keva.hu/?p=2664

Hozzávalók 2 személyre:

-8 gombóc a fenti gombás – halas  masszából

-2 csiperke gomba

-egy sárgarépa

-ecetes tárkonylevél,  szárított petrezselyem

-egy teáskanál szárított vargányapor

-1 dl tejföl

1 dl tej

-egy kk. rozs liszt

-csipetnyi házi ételízesítő

- 1 ek olaj, egy diónyi vaj

Elkészítés:

A gombás masszából hideg vizes kézzel gombócokat készítek. Felteszek egy lábasba 3 dl vizet  csipetnyi ételízesítőt , a felszeletelt sárgarépát, szárított petrezselyemzöldet , és a gombóckákat,  majd  5 perc múlva a gombát is hozzáadom.

Egy teflon serpenyőbe teszem az olajat, majd a vajat,  rászórom a lisztet, csak  éppen felmelegítem,  megforgatom és  rögtön ráteszem a tejfölt, ezzel elkavarom,  utána ráöntöm a tejet és 2  dl hideg vízzel kiforralom, ízesítem a fűszerekkel, szárított vargányával. Utána hozzáadom a gombócokhoz , 1-2 percig főzöm. Apróra vágott ecetes tárkonnyal és frissen őrölt borssal bőven megszórom.

 

Jó étvágyat!