Hétvégén egy finom mustáros szűzpecsenyét készítettem, nagyon finom puha volt,de ne feledkezzünk meg a színes köretről sem ami ebben a borús téli időben felmelegíti a testet és a lelket.

Hozzávalók a szűzpecsenyéhez:

  • 8 szelet  kb.2 cm vastag szűzpecsenye
  • 2 ek olívaolaj
  • diónyi vaj ( 2-3 dkg)
  • 1 tk. mustár
  • só,frissen őrölt bors
  • 1,5 dl zöldségleves alaplé

Elkészítés:

A szűzpecsenyét tenyerükkel egy kicsit megnyomkodjuk.

Egy evőkanál olívaolajat,  egy teáskanál mustárral összekeverünk, teszünk bele két csipetnyi frissen őrölt borsot és a hússzeleteket beleforgatjuk. Frissen tartó fóliával letakarjuk és 2-3 órára hűtőbe tesszük.

Amikor sütni szeretnénk tepsibe tesszük az olajat felforrósítjuk, a húst megsózzuk és bele tesszük az olajba,rátesszük a vajat, amikor egyik oldala szép színt kap megfordítjuk ( 2-3 perc),majd elősütjük a másik oldalát is.

Forró zöldségalaplevet adunk hozzá.(én két részletben tettem bele), alacsony hőfokon pároljuk (kb 15 percig pároljuk).

Színes köret sárgarépából és céklából:

Hozzávalók:

  • egy bébi cékla
  • egy db sárgarépa
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 dkg vaj

Elkészítés:
A sárgarépát és a céklát vékony csíkokra vágjuk (joulienre).

DSC_0358 (Large)
Az olajat felmelegítjük majd rátesszük a vajat, belerakjuk a zöldségeket, csipetnyi sóval ízesítjük és  3-4 percig sütjük, közben folyamatosan forgatjuk, csak roppanósra sütjük.

DSC_0386 (Large)

Krumplipürével és a hússal tálaljuk. Egy kis savanyú uborka nagyon jól passzol vele!:-)

52b32d1e9af246f991467f621330aeba

Zöldségalaplé készítése:

Két db sárgarépát,  egy petrezselymet , egy szelet  karalábét,zeller levelet, 1 szál lestyánt,hagymát  1 liter hideg vízbe felteszek főni, sózom és alacsony hőfokon főzöm Közben a húsra locsolom. Ami megmarad hűtőbe teszem,vagy lefagyasztom.