Nagyon gyorsan elkészíthető, igazi ínyenc étel,csak a zöldség darabolásával van némi macera. Nekem most van szeletelő késem,de nagy odafigyelést igényel,hogy ne vágjam el az újaimat.

Csirkesült hozzávalói:

  • személyenként egy fél csirkemell filé, nálam most két db
  • egy teáskanál grill fűszerkeverék ( só,paprika,fokhagyma zöld fűszernövényeket tartalmaz)
  • 2 ek.olívaolaj
  • 2-3 dkg vaj
  • 1 dl félédes fehérbor
  • frissen őrölt bors

Elkészítés:
A csirkemell filét megmossuk, lecsepegtetjük a vizet róla, majd  bevágjuk azaz kinyitjuk.
A grill fűszerkeverékkel és a borssal meghintjük,majd az egyik evőkanál olívaolajat rácsepegtetjük, egy kicsit beledörzsöljük a mellbe.
Legalább 10-15 percig pihentetjük.

Amikor sütjük egy serpenyőbe beletesszük a másik evőkanál olajat,hozzáadjuk a vajat, amikor forró belerakjuk a két db. mellfilét. Oldalanként 2-3 percig sütjük,vagyis ameddig színt kap.
Ráöntjük a bort és fedő alatt kb .7-8 percig pároljuk.
Forrón tálaljuk a zöldségekkel.

Szalmakrumpli recept:

http://blog.keva.hu/recept/ropogos-szalmakrumpli/

Én most olajban sütött változatot készítettem.

Színes köret sárgarépából és cukkiniből:

Hozzávalók:

  • egy bébi cukkini
  • egy db sárgarépa
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 dkg vaj
  • petrezselyemzöld
  • egy gerezd fokhagyma
  • egy-két szelet csili

Elkészítés:
A sárgarépát és a cukkinit vékony csíkokra vágjuk (joulienre).
Az olajat felmelegítjük majd rátesszük a vajat, belerakjuk a sárgarépát, csipetnyi sóval,csilivel, egy gerezd apróra vágott fokhagymával ízesítjük és 2-3 percig sütjük, közben folyamatosan forgatjuk, majd beletesszük a cukkinit csak  1-2 percig sütjük, hogy roppanós legyen. Petrezselyemmel meghintjük.

DSC_0128 (Large)

Jó étvágyat kívánok hozzá!