Gyereknapra készítettem egy sütés nélküli finomságot, abból amit itthon találtam, egyetlen receptet sem követtem.

Kekszes-piskótás édességet választottam, mert  korábban Andi meghívott egy játékba   http://aranytepsi.blogspot.hu/2015/04/vkf-72-fordulo-kiiras.html

Köszönöm szépen a lehetőséget!

Hozzávalók:

  • 16 db babapiskóta
  • két evőkanál darált háztartási keksz
  • 3 ek. sűrű görög joghurt
  • 2 dl tejszín
  • 2 ek.porcukor
  • egy doboz mascarpone 8-10 “kocka” 70%-os kakaótartalmú csoki
  • diónyi vaj
  • egy pohár ( 2 dl) mirelit ribizli
  • 8-10 szem eper
  • 2 dl feketekávé

Elkészítés:
Egy tálba öntjük a tejszínt és habverővel félkeményre verjük,majd hozzáadjuk a porcukrot, tovább verjük. Végül belekavarjuk a szoba-hőmérsékletű mascarpone krémet.
Gőzre teszünk egy tálba csokit vajjal és felolvasztjuk
A kekszet összekeverjük a joghurttal, adunk hozzá egy kanálnyi olvasztott csokit, egy evőkanálnyi mascarponés habot.
Főzünk egy csésze fekete kávét (én 2 x főztem 1-1 kávét).
8 db  piskótákat beleforgatunk a kávéba és a jénai tál aljára rakjuk.
Erre ráteszünk a mascarponeból,majd rászórunk a ribizliből.
Majd a kekszes krémmel bekenjük,ismét ribizli következik.
Megfőzzük a következő adag kávénkat, beleforgatjuk a 8 db.piskótát,kirakjuk vele a tetejét.
Erre jöhet egy újabb réteg mascarpone krém, és a ribizli,néhány szelet eper.
Hat szem epret belemártunk a csoki öntetbe és ezzel ki dísztétjük a süteményt. Végül a csoki öntettel meglocsoljuk a tetejét.

Citromfűvel díszítjük