Szoktam mondani, illetve írni, hogy a rántott halon kívül számtalan lehetőség van a hal elkészítésére, most  egy gyorsan elkészíthető ponty patkót hoztam:-) , finom és egészséges, zabpehely és liszt keverékbe forgattam.

Hozzávalók:

  • 4 db ujjnyi vastag pontyszelet
  • 2 ek. aprószemű zabpehely
  • 1 ek. tönkölybúza
  • 1 tk. pirospaprika
  • só,bors,
  • fél citrom
  • 2 ek. olaj
  • kakukkfű

Elkészítés:
A halat frissen facsart citromlével locsoljuk meg, majd szórjuk be frissen őrölt borssal, sóval, kakukkfűvel, legalább 10-15 percig pihentessük.

Szedjük papírtörlőre,majd forgassuk bele a zabpelyhes  keverékbe.
Teflonserpenyőben olajat hevítünk beleteszünk egy citromkarikát ,egy kakukkfűágat majd a bepanírozott halszeleteket,  amikor az oldala megpirul megfordítjuk és a serpenyőt 2-3 percre lefedjük.

dsc_0159-large

A sütési ideje kb. 10 perc a halszelet vastagságától függően.(én sütés közben kétszer átfordítom, hogy teljesen átsüljön)

A mikor megsült, papírtörlőre szedjük .

Káposztasalátával, recept http://blog.keva.hu/recept/titkos-kaposztasalata/ kínáljuk. Természetesen más körettel is lehet.

Jó étvágyat kívánok!

dsc_0239-large