Sült paprika

Hozzávalók:

-paprika amennyi van ( nekem egy gázsütő tepsi megtelt,az az kb. 2 kg volt)

Az öntethez:

-ecet, só, bors, pici édesítő ízlés szerint, aki szereti tehet egy ek.olajat

Elkészítés:

-a gázsütő tepsijét alufóliával kibéleltem, beleraktam sorba a paprikákat

-magas fokozaton 220 fokon kb  35-40 percig sütöttem , kétszer megforgattam

-amikor megsült,egy tálba szedtem,jól megsóztam durva sóval és nylonnal lefedtem

-amikor kihűlt, lehámoztam a héját

-elkészítettem az öntetet és beletettem a paprikákat

-kb egy hétig hűtőben eláll, de szoktam sült paprikát a fagyasztóba is tenni

-üvegekben is lehet tárolni,de akkor tartósítószert kell beletenni

Csomboros csirkemáj

Hozzávalók:

-egy fél kg csirkemáj

-egy póréhagyma( ha nincs akkor 2 közepes vöröshagyma, vagy zöldhagyma,abból legalább 4 db)

-egy paprika,4-5 koktél paradicsom,vagy egy közepes nagyságú paradicsom

-só,bors,csombor 3-4 csipetnyi

-2 cl konyak, vagy ha nincs akkor bor

-2 evőkanál olaj

Elkészítés

-szárazra törlöm a májakat, megszórom borssal és  az alig felmelegedett teflon serpenyőbe teszem, mindkét oldalát pirítom,majd rászórom a csombort és a sót
-jól összeforgatom,majd ráborítom a hagymát, a paprikát és tovább pirítom, ez kb 2-3 perc,utána a paradicsomot,jól megforgatom
-ráöntöm a konyakot,befedem a serpenyőt és hagyom hogy ebben a gőzben átpárolódjon a máj

Köretként ceruzababot főztem sós vízben.

Jó étvágyat!