Kora tavaszi zöldségünk a sóska , sok ásványi sót, meszet, oxálsavat, foszfort és vasat tartalmaz, de flavonoidok is fellelhetők benne. C-vitamin tartalma jelentős.Magas gyümölcssav-tartalmának köszönhetően frissítő, élénkítő hatású.

Sóskafőzelék

Hozzávalók:

  • fél kg  sóska levél
  • cukor
  •  1 dl tejföl, 1 dl tej
  • 2 teáskanál rozs liszt

Elkészítés:
A sóskát megtisztítjuk és folyó vízben levelenként  jól átmossuk. Egy fazékban megfőzzük a friss sóskaleveleket,  és turmixoljuk ,  majd egy lábasban felmelegítjük és izésítjük sóval , cukorral  ( cukorbetegek folyékony édesítőszerrel ízesítsék) , közben a  tejfölt  a liszttel simára keverjük, hozzáadjuk a tejet  és  behabarjuk vele a sóskát.
Ha sűrű vizet adunk hozzá.  Én általában főtt krumplival tálalom.

Most só tetején sült csirkecombbal és krumplival ettük.

Jó étvágyat!