Nagyon egyszerű recept, nincs vele sok macera, és hihetetlen ízletes, szinte papírvékonyra sül a bőre, a felesleges zsiradék rácsepeg a sóra. Évek óta készítem, de ma egy kicsit megvariáltam, sok zöld fűszerrel ízesítettem, és a csirkét a gerincénél kettévágtam úgy fektettem rá a sóra. Ma 1 kg 15 dkg-s csirkét sütöttem .

Hozzávalók:

  • egy egész csirke
  • zöld fűszer ízles szerint  lestyánt, kakukkfüvet, rozmaringot,petrezselyem zöldet használtam
  • házi ételízeső egy teáskanálnyi
  • frissen őrölt bors
  • egy teáskanál olíva olaj
  • egy db. alma
  • 80-90  dkg durva só a sütéshez

Elkészítés:

A csirkét megtisztítjuk,megmossuk, majd papírtörlőn leitatjuk a vizet róla , a gerincénél kettőbe vágjuk.
A sütőt bekapcsoljuk.
Bedörzsöljük  a házi ételízesítővel és a frissen őrölt borssal, bekenjük az olívával.
Almát  felszeljük, a zöld fűszereket megmossuk.
Egy serpenyőbe tesszük  a durva sót, majd rászórjuk a zöld  fűszereket, az alma szeleteket és ráfektetjük a csirkét.
180 fokos sütőbe  tesszük ,alsó felső sütésre kb. 50 percre, közben megfordítjuk a csirkénket. További  fél órát sütjük a légkeveréses fokozaton , ameddig szép színt kap. (természetesen a sütési idő függ a csirke nagyságától).
Vigyázzunk amikor megfordítjuk maradjanak alul a zöld fűszernövények, mert azok könnyen megégnek.

Bármilyen salátával, krumplipürével, párolt zöldséggel nagyon finom, a bőre olyan vékony lesz, mint  a cigarettapapír.

Jó étvágyat!