Leggyakrabban a céklát savanyúságként esszük, pedig remek köretnek is.

Készítettem már tepsiben sütve, főzve. Én pld. héjában megfőzve , hámozva így önmagában is nagyon szeretem. Ha igazán zsenge a céklánk, süthetjük teflonserpenyőben is.

Most egy serpenyőben készült köretet csináltam,remek könnyed fogást. Lazac és és édesburgonyával együtt kínáltam.

Hozzávalók

  • 2 db gömb cékla (ökölnyi nagyságú)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1-1,5 dkg vaj
  • őrölt kömény
  • só, bors

Elkészítés:

Nyersen hámozzuk meg és vágjuk hasábokra.

Só nélkül dobjuk rá olívaolajra, és a  felolvasztott vajra pirítsuk egy kicsit, forgassuk közben kb. 5-6 percig. Ezután sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel hintsük meg és tegyünk rá egy pici vizet. Így puhítsuk tovább kb. még   6 percig,de csak roppanósra készítsük.

79249599_2465653863707867_7686284532462387200_n (Large)

Jó étvágyat kívánok!

 

Lazac receptje:

http://blog.keva.hu/recept/lazac-szines-korettel/

Annyira ízlik, hogy ismételten terítékre került.:-)

80644521_1099996550201735_5294846385567301632_n (Large)