Ezt a receptet édesanyám a születésemkor jegyezte le, én egy igen picit megreformáltam, de az eredeti recept is nagyon finom és gyorsan elkészíthető sütemény. Hogy miért tészta? :-), mert Erdélyben a süteményt tésztának hívják :-) .

Hozzávalók:

  • 2 csésze liszt ( én 2/3 fehér-1/3 rozslisztet használtam,de már fele-fele arányban is próbáltam)
  • 1 csésze cukor
  • 1 csésze tej
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál baracklekvár
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál 10%-os ecet( vagy fele eset,fele frissen facsart citromlé)
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • szegfűszeg
  • reszelt citromhéj
  • egy jó marék vágott dióbél, aszalt áfonya, apróra vágott aszalt sárgabarack
  • csipet só

Elkészítés:

A felsorolás szerint egy keverőtálba tesszük a hozzávalókat , ezeket az anyagokat jól összedolgozom , fontos,hogy a szódabikarbónára kerüljön az ecet és elkezdjen pezsegni.

Kivajazott tepsiben sütöm.

Az utóbbi időben muffin sütőben , és kuglóf formában sütöttem . 12 kis muffin, és egy kisebb kuglóf jött ki a masszából.