A napokban nagyon olcsón hozzá lehetett jutni a karfiolhoz, így készítettem egy  finom  sajtos-tejfölös  karfiolt, sok-sok mozzarellával. Gyorsan elkészül és nagyon ízletes.

Hozzávalók:

  • egy közepes fej karfiol( kb 1 kg )
  • 1 pohár ( 2 dl)12%-os tejföl
  • 1 tojás
  • 15 dkg reszelt mozzarella
  • 1 evőkanál reszelt parmezánsajt
  • 1 teáskanál vaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük.

Egy kerámia tepsit kivajazunk és beletesszük a megfőzött karfiolt.

Közben elkészítjük az öntetet, a tojást feltörjük, elkeverjük a tejföllel, beletesszük a a parmezánt és a mozzarellát ( egy evőkanálnyit félre teszünk ) , sózzuk . Ezzel az öntettel nyakon öntjük a karfiolt.

180 fokos sütőben légkeveréses fokozaton sütjük, ameddig a teteje megbarnul kb. 20 perc. A végén rászórjuk a maradék  mozzarellát és visszatoljuk a sütőbe 1-2 percre.

Forrón tálaljuk.

Jó étvágyat!

Két évvel korábban jegyeztem le ezt a receptet, és időről időre egy- egy oldal,csak úgy kérés nélkül sajátként forrás megjelölés nélkül közli. Pedig ez egy kis egyszerű recept.