Ez a recept már régóta foglalkoztat, kb egy éve kipróbáltam,de akkor nem tettem lisztet a spenóttekercsbe és nem  igazán volt jó. Az ősszel egy  egészségnap alkalmával volt alkalmam megkóstolni egy spenóttekercset,igaz a receptet nem sikerült megszereznem, de végül is sikerült megalkotni. Aztán kiderült, hogy a családomban nem lesz kedvenc recept, pedig nekem nagyon ízlett, másnap sokkal finomabb,mert az ízek összeérnek.
Aztán jött a tesztelés és örömmel tapasztaltam, hogy a kolléganőknek ízlett és várják a receptet. Ezért a mai napon lejegyzem.

Hozzávalók:

  • 400 g fagyasztott spenót
  • 3 db tojás
  • 120 g liszt(én 2/3 finomliszt – 1/3 tönkölybúza lisztet tettem,de rétesliszttel is készíthető)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ½ teáskanál só
  • olaj
  • A töltelékhez:
  • 2 db tejszínes sajt
  • 1 evőkanál juhtúró
  • 1 db csípős medvesajt
  • 2-3 szelet kaliforniai paprika
  • néhány szelet párolt cékla és sárgarépa (köretnek készítettem olívaolajon+ vajon roppanósra pároltam)

Elkészítés:

A spenótot olvasszuk fel, tegyük egy tálba, hogy lecsepegjenek a felesleges folyadék.

Adjuk hozzá a három tojássárgáját, majd a lisztet, a préselt fokhagymagerezdet és a sót.

Robotgéppel egy csipet sóval verjük kemény habbá  a  tojásfehérjéket , majd óvatosan keverjük össze a spenótos masszával.

Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, olajazzuk meg szórjuk meg egy kis liszttel, majd kenjük rá a spenótos tésztát.
180 °C fokra előmelegített sütőben süssük  kb. 15 percig.
A kész tésztát  még melegen tekerjük fel, a sütőpapírral együtt.

Közben készítsük el a tölteléket. Szerettem volna egy kis színt vinni,ezért a köretnek készített sárgarépa + cékla csíkokat is felhasználtam. Néhány szelet piros kaliforniai paprikát felkockáztam.
A sajtkrémet összekeverjük a túróval és a csípős sajttal, egy kicsit lehet sóval ízesíteni.

A kihűlt tésztalapot a sütőpapírt leszedése után kenjük meg a sajtos krémmel, majd rakjuk rá a paprika, a sárgarépa és  a cékla csíkokat  és ismét tekerjük fel. (lehetett volna egy kicsivel több sajtkrémet is tenni,de csak ennyi volt itthon).
A spenótos tekercset tegyük hűvös helyre, és hagyjuk megszilárdulni a tölteléket ( én korán megszeltem,mert kíváncsi voltam).
DSC_0405 (Large)
Szeletelve tálaljuk, nagyon jól mutat hideg tálon.

Teszteljük!:-)

DSC_0471 (Large)

Jó étvágyat kívánok!