Ma vacsorára készítettem egy kis párolt zöldséget ,illetve kétféle fasírtot:-). Egyik húsos, a másik vegetáriánus:-) Ez utóbbit most első alkalommal készítettem,vagyis ebben a formában korábban nem:-).
A szezonális zöldségekből készíthető bármikor fasírt,gyorsan kész,kiadós és nem is kerül sokba. Pld. egy krumplifőzelék feltétje is lehetne. Sokszor a legnehezebb a feltétet kitalálni,ha nem akarunk húst készíteni.

Egy pénteki történet jutott az eszembe,nagyon megsajnáltam valakit,mert mondta,hogy megszűnt a munkája és nem tudja még mi lesz az ebéd. Azt mondja bemegy és vesz zacskós levest. Mondom az sokkal többe kerül,és nem is lakik jól,vegyen zöldséget,savanyú káposztát,csináljon köménymagos levest. Kiderült,hogy ezekre nem is gondolt. Szerintem feltétlen kell a konyhában ötletelni,akkor sokkal változatosabban lehet a kevésből is főzni.

Hozzávalók:

  • 1 kis szál  sárgarépa
  • 5-6 db kelkáposzta levél
  • 1/ 2 db közepest zeller
  • 1 csokor petrezselyemzöld,majoranna és metélőhagyma
  • 1 db tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 2-2- ek zsemlemorzsa,zabpehely
  • 1 ek szezámmag és napraforgómag keverék
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:
A kelkáposzta levelet forr ós sós vízbe mártjuk kb egy percig benne hagyjuk,majd lecsepegtetjük. Vékonyan felszeleteljük.
A zöldségeket reszelőn lereszeljük.
DSC_0841 (Large)
Fűszerezzük,hozzáadjuk a tojást egy ek zsemlemorzsát és zabpelyhet ,apróra vágott zöld fűszereket,zúzott fokhagymát és összedolgozzuk.
Ezután a masszából  nedves kézzel gombócokat formázunk,  a magokat zsemlemorzsába keverjük, ebben megforgatjuk a gombócokat,majd   forró olajban
kisütjük.
Papírtörlőre szedjük.

Ízlés szerinti körettel, illetve metélőhagymás joghurtos öntettel tálaljuk.

DSC_0845 (Large)

DSC_0864 (Large)

Jó étvágyat!

Készítettem zöld fűszeres fasírt golyót is. Párolt zöldséggel kínáltam.

DSC_0898 (Large)

 http://blog.keva.hu/recept/cukkinifozelek-zold-fuszeres-fasirttal/

DSC_0904 (Large)