Hozzávalók:

  • 20 dkg finomliszt
  • 5 dkg Graham liszt
  • 1 db tojás
  • 8 dkg fruktóz
  • 1,5 dl tej
  • 10 dkg margarin
  • 20 dkg ribizli
  • 1 kávéskanál sütőpor

Elkészítés:

A tojást a fruktózzal habosra  keverjük, majd hozzáadjuk a tejet.
A margarint felolvasztjuk és ha már nem meleg, a tejes masszához adjuk.
A sütőport elvegyítjük a liszttel és a folyékony anyagokba keverjük.
Ha egynemű a tésztánk, óvatosan beleforgatjuk a ribizlit is (télen fagyasztott ribizlit használunk) .
A muffin sütő mélyedéseibe egy-egy muffin papírt helyezünk és háromnegyedig megtöltjük a tésztával. 12 darab lesz az adagból.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb.20 percig sütjük. A sütőből kivéve a muffionokat rácsra helyezzük kihűlésig

Egy darab energiatartalma 184 kcal

CH tartalom 24 gramm

A  muffin Gézsi Andrásné és Máger József Süteményreceptek alapján készült