Néhány darab vargányából sok mindent szeretnék készíteni :-)( remélem lesz még több is :-)). Nagy kedvenc nálunk a rántott vargánya, tehát ez készült az első 2-3 nagyobb gombából, ami mellé kapros uborka salátát , és 1-2 szelet sült húst kínáltam.

Rántott vargánya:

Hozzávalók

  • szeletelt vargánya
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj

Elkészítés:
A gombát felszeleteljük, sózzuk  lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk és olajban kisütjük. Amikor kisül papírtörlőkendőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk róla.

Kapros-tejfölös uborkasaláta

  • 1 kígyóuborka
  • egy nagy csokor kapor
  • 3 evőkanál 12% tejföl
  • 2-3 teáskanál só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:
A kígyóuborkákat, kisebb kockákra vágjuk, megsózzuk, néhány percig hagyjuk, majd öntsük le róla a felesleges levet (nem nyomkodom ki, mint az ecetes uborka salátát). A kaprot szintén apróra vágjuk  és rászórjuk az uborkára, majd rátesszük a tejölt, csipetnyi borsot  és jól összekavarjuk ( van aki fokhagymát tesz,de nálunk  az uborkával párosítva nem jön be) .
Jó étvágyat!