Lapult még a fagyasztómban egy szép lazacszelet. Korábban írtam,hogy amikor akciós a lazac akkor  többet vásárolok . Ezt frissen fagyasztottam le, a LIDL-ben vettem, nem a reklám miatt írom, hanem  azért,mert  legutóbb amit a Penyben vettem nem volt ennyire finom.( pedig korábban rendszeresen mindig a Penyben vásároltam és nagyon szép rózsaszínűek voltak). Figyeljétek a színét amikor megveszitek,legyen szép sötét rózsaszín,mert az a finomabb  és ízletesebb .

Most egy diétás lazac receptet mutatok be.

Hozzávalók:

  • egy szelet lazac
  • 1 dl zöldség alaplé
  • szárított kapor
  • 2 teáskanál kókuszzsír
  • fél citrom

Elkészítés:

A lazacot megmossuk, egy tányérba tesszük és ráfacsarunk néhány csepp frissen facsart  citromlevet.

A bőrével lefele konyhai papírtörlőre tesszük, meghintjük sóval,kaporral.

Egy serpenyőben felolvasztjuk a kókuszzsírt, beledobunk 2-3 citrom karikát, majd rátesszük  a lazacot,úgy hogy a bőrös része legyen alul.

Egy percig pirítjuk, majd megfordítjuk így is egy percig hagyjuk,majd egy gyors mozdulattal visszafordítjuk a bőrös oldalára.

Felengedjük zöldségapalével, először felét tesszük rá,majd befedjük,utána pótoljuk az elpárolódott folyadékot. Lefedve 5-6 percig

pároljuk.

Tányérra helyezzük a lazacot a “zafttal” meglocsoljuk, rizzsel illetve párolt sárgarépával kínáljuk.

DSC_0930 (Large)