A Juliskabab még mindig terem, úgy látszik kedvezett az időjárás. Igaz már néhány szemet ki kellett bontani,de a zsenge bab is finom.
Azt mondanom sem kell,hogy a paradicsomos étel nálunk mindig nyerő, így nem volt kérdés, hogy paradicsommal savanyítsam a levest. Persze aki nem szereti tehet a levesbe ecetet, és kimaradhat a finom paradicsompüré.

Hozzávalók:

  • kb fél kg  Juliska zöldbab
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 dl tejföl
  • 1 db hagyma
  • 1 nagy csokor friss petrezselyem
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 evőkanál tönkölybúza liszt
  • só, frissen őrölt bors
  • 2 ek .olaj
  • 1 zöldpaprika
  • 2 dl sűrű paradicsomszósz

Elkészítés:

Egy fazékba feltesszük főni a megpucolt, felvágott, vagy összetördelt zöldbabot, hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, a paradicsomszószt, a paprikát,sózzuk, kb.10 percig előfőzzük.

Közben egy serpenyőbe tesszük az olajat, a hagymát egy kicsit dinszteljük, de csak néhány másodpercig,majd belerakjuk a lisztet összekavarjuk  meghintjük paprikával.
Egy csésze hideg vízzel felengedjük,majd kiforraljuk. Hozzáadjuk a levesünkhöz,megszórjuk bőven apróra vágott petrezselyemzölddel.

Amikor kínáljuk tejfölt adunk hozzá.

DSC_0649 (Large)

Jó étvágyat!

Olyan jó még lehet a pagodában ebédelni,csak sokáig tartson ez a csodás idő!:-)

DSC_0669 (Large)