Nálunk a paradicsom minden formájában top listát vezet, főleg a kerti napon érett  a kedvenc. Ma paradicsomos káposztát is és lucskos káposztát is főztem. Természetesen egyiket mára, a másikat meg holnap ebédre.

Paradicsomos káposzta ahogy én készítem

Hozzávalók:

  • egy fej káposzta kb egy kg-os
  • 7-8 db (egy kg körüli) paradicsom
  • 25-30 dkg sertéscomb
  • egy fej hagyma
  • egy paprika
  • csombor, kapor
  • 2 evőkanál tönkölyliszt
  • 1 evőkanál olaj
  • só,bors
  • egy teáskanál édes nemes pirospaprika
  • egy teáskanál házi ételízesítő

Elkészítés:

Paradicsomot megmossuk felkockázzuk és sós vízbe feltesszük főni.
A hagymát felaprítjuk, majd a húst is felkockázzuk, a káposztát csak rusztikusra vágjuk.

Egy evőkanál olajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük a húskockákat és addig sütjük ameddig kifehérednek, majd hozzáadjuk a piros paprikát, vízzel felengedjük és beletesszük a káposztát, annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje.
Ízesítjük sóval, borssal, csomborral,kaporral, és beletesszük a friss paprika karikákat, valamint az ételízesítőt és elkezdjük főzni.
Amikor a paradicsom megfő egy szitán átpasszírozzuk és a káposztára öntjük. Addig főzzük ameddig a káposzta és a hús megpuhul kb 30 perc.
Egy serpenyőben a két evőkanál olajon, a lisztből rántást készítünk.  Olajon a lisztet elkezdjük pirítani, majd hideg vízzel felengedjük, kiforraljuk és hozzáöntjük a káposztához.
Összefőzzük, ha szükség utánaízesítünk és forrón tálaljuk.

Jó étvágyat!