Natúr pulykaszelet:

Hozzávalók 4 személyre:

-4 szelet pulykamell filé

-1,5 ek. rozsliszt

-egy kávéskanál piros paprika

-két csipetnyi szárított petrezselyem

-frissen őrölt bors

-bors

-2 ek olíva olaj

-egy diónyi vaj

-1 dl fehér bor

Elkészítés:

A pulykát felszeleteljük, egy kicsit megütögetjük,de nem klopfoljuk ki, majd megszórjuk sóval, frissen őrölt borssal.  Összekeverjük az olívaolaj felébe, a szárított petrezselymet és jól beleforgatjuk a hússzeleteket.

Egy-két órát pihentetjük.

Teflon serpenyőbe tesszük  először az olíva olajat, majd a vajat, erre tesszük a paprikás lisztbe forgatott pulyka szeleteket. Hagyjuk,hogy az egyik oldala megpiruljon, majd megfordítjuk, és amikor a másik oldala is megpirult

rátesszük a bort és befedjük a serpenyőt, hagyjuk párolódni. Kb  15  perc alatt elkészül.

Majonézes-joghurtos gombasaláta

http://blog.keva.hu/?p=2697

Jó étvágyat!