Nagyon ritkán került terítékre a magyar konyhákban a nyúlhús,pedig egészséges,finom. A mai ebéd az egészség jegyében készült:-).

Hozzávalók :

  • 4 db. nyúlcomb
  • só,bors
  • szárított csombor ( nyáron friss),néhány tárkonylevél
  • egy nagy fej hagyma
  • 2 duci gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • egy diónyi vaj

Elkészítés:

Feldaraboljuk a nyúlhúst,megmossuk,majd papírtörlőn leitatjuk a vizet róla. Sózzuk, borsozzuk és legalább 10 percig pihentetjük.

Egy serpenyőben olajat hevítünk és belerakjuk a nyúlcombokat , körben megpirítjuk,majd beletesszük egészben a hagymát és együtt forgatjuk, ameddig a hagyma is kis színt kap.
Egy dl vízzel felengedjük, hozzáadjuk a fokhagymát és két csipetnyi zöld szárított csomborral,tárkonnyal megszórjuk a combokat, lefedjük és alacsony lángon pároljuk ameddig a hús megpuhul, ha szükség még öntünk alá vizet.

Ha megpuhult hozzáadjuk a vajat és egy kicsit együtt pirítjuk. Forrón tálaljuk.

Köretként lila káposztát :

http://blog.keva.hu/recept/libasult-lilakaposztaval/ és héjában sült krumplit kínáltam.

dsc_0821-large

 

A desszert túrós muffín

http://blog.keva.hu/recept/turos-muffin/

Jó étvágyat kívánok!