Kedves hűséges Követőim, szeretettel köszöntelek Titeket Nemzeti ünnepünkön!

Augusztus 20-a mindig a gyerekkort idézi, amikor annyira vágytam, vágytunk Budapestre, mindig élmény volt amikor sikerült a Duna parton sétálni, a tűzijátékot megnézni. Akkor azt gondoltam, ha  alkalmam lesz mindig a helyszínről követem a közvetítést. Ahogy mondják azóta sok víz lefolyt a Dunán, most már a tv-ből szívesebben nézzük az ünnepi műsort.  Az államalapítás ünnepét mindig megünnepeljük.

Most bárányhúsból készítettem csorbát, illetve a grillezőben padlizsán sütés közben néhány saslik is készült.

Hozzávalók  :

  • egy bárány comb csontos része ( a hús egy részéből saslik készült)
  • 2  db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • egy kisebb zeller fele
  • egy szelet kelkáposzta
  • 30-35 dkg Juliska  zöldbab
  • 2 db közepes nagyságú krumpli
  • Zöld fűszerek: lestyán 2 szál, 1 szál tárkony, 1 kis szál csombor,csokor petrezselyem,zeller zöld
  • nálam most egy tk Bors magic  vagy helyette lehet használni ha van .korpaciberét ,vagy citrom levét
  • só,bors
  • kisebb darab paprika
  • két db paradicsom
  • 1 db. kisebb hagyma

Elkészítés:

A báránycsontot feltesszük hideg vízben főni, majd sózzuk , ha felforr a habját leszedjük.
Utána hozzáadjuk a sárgarépát, a petrezselymet, kelkáposztát , a zöldbabot,paradicsomot,paprikát, a hagymát egészben.
Beletesszük a  zöld fűszereket, paprikát, paradicsomot őrölt fekete borsot.
Amikor félig megpuhultak a zöldségek,a bárányhús, beletesszük az apró kockára vágott krumplit,

Tehetünk bele két három evőkanál korpaciberét,de nekem most nem volt Bors Magic port használtam. Forraljuk és  a csontról levágott főtt hússal tálaljuk.

68910502_296777074489732_381989035482021888_n

Jó étvágyat!

68476056_347113092910192_5533276817785356288_n

 

Készült még egy kis tarja, padlizsán:

http://blog.keva.hu/recept/villamgyors-padlizsan-szelet/

DSC_0290 (Large)

 

Áldott szép ünnepet kívánok!