Nagyon szép fiatal marhahúst sikerült beszereznem, ezért ismét utolért az alkotásvágy:-).

Ma egy teljesen új formában készítettem el a marhacombot, csíkokra vágtam . Máris mutatom a receptet:-)

Hozzávalók:

  • 35-40 dkg marhacomb(növendék)
  • 1 púpozott  teáskanál dijoni mustár
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál szezámolaj
  • 2 dkg vaj
  • 1 teáskanál pácfűszer ( ha előző nap pácoljuk,kimaradhat)
  • 1 evőkanál teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 1 mokkáskanál fűszerpaprika
  • 1 nagy újhagyma
  • só,bors
  • 3 szelet szárított vargánya

Elkészítés:

A marhahúst  megmossuk,lecsepegtetjük a vizet róla, majd ujjnyi csíkokra vágjuk.
Egy tálba összekeverjük a mustárt,a szezám, +  egy evőkanál olívaolajjal, beletesszük a pácfűszert. Belerakjuk a húscsíkokat és fél óráig pihentetjük.A lis
Majd meghintjük a liszttel és a piros paprikával, sózzuk,borsozzuk, összerázogatjuk.

Egy serpenyőbe öntjük az olajat, rátesszük a vajat,majd a húscsíkokat, és pirítjuk,majd rádobjuk a felkarikázott újhagymát, és együtt sütjük. Közben megforgatjuk. Rátöltünk 1 dl vizet, beletesszük a vargányát, fedő alatt pároljuk, közben rázogatjuk.

Én most cukkiniraguval és gerslivel kínáltam:

DSC_0899 (Large)

Gersli vagy más néven árpagyöngy nem más, mint hántolt és méret szerint osztályozott árpa. Számtalan kedvező élettani hatással bír, magas rosttartalma miatt lassan szívódik fel,emiatt nem emeli hirtelen a vércukor szintet, laktat, segíti az emésztést. Én most egy újhagymát pirította olívaolajon,erre tettem a megmosott árpagyöngyöt,  2- 2,5 x-es víz szükség rá.

A férjem azt hitte tarhonyát eszik:-)

A cukkini ragú így készült, annyi különbséggel,hogy most sárga és zöld színű cukkinit használtam,illetve kevesebb paradicsomot tettem bele,így édesíteni sem kellett.

http://blog.keva.hu/recept/kapros-cukkiniragu/

DSC_0898 (Large)

Jó étvágyat kívánok!