Már írtam, hogy az édesburgonyát nagyon megkedveltem, így hétvégén egy-egy alkalommal készítek. Most csirkemellel ettük. Én rukkola ágyra fektettem,annyira finom volt vele egy -egy salátát megenni.

Hozzávalók két személyre:

  • 30 dkg csirkemell filé
  • egy evőkanál joghurt
  • egy teáskanál mustár
  • só,bors
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál szezámmag
  • egy teáskanál lenmag
  • 1 evőkanál aprószemű zabpehely
  • 1 késhegynyi paprika

Elkészítés:

A húst megmossuk,szárazra toroljuk és keresztbe ujjnyi szeleteket vágunk.
Összekeverjük a pácot mustárt, joghurtot, borsot. Ebbe beleforgatjuk a mell darabokat. Hűtőbe tesszük:

Sütés előtt az olajat serpenyőbe öntjük.  Összekeverjük a magokat, a zabpelyhet és a paprikát. A csirkemellet sózzuk  beleforgatjuk a magvakba és a serpenyőbe tesszük mindkét oldalát pirosra sütjük.

Édesburgonyával kínáltam:

http://blog.keva.hu/recept/egeszseges-koretek/

Jó étvágyat kívánok!

DSC_0504 (Large)