Gyerekkoromban minden húsvéton készült báránysült krumplisalátával.  Néhány éve a báránysült mellé cukkiniragut is készítek, szerintem így együtt nagyon jól harmonizálnak az ízek :-).

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 1 kis fej lila hagyma, zöld hagymaszár
  • 1 evőkanál 20%-os ecet
  • 1 teáskanál cukor ,vagy édesítőszer
  • 1 mokkáskanál só
  • őrölt bors, pirospaprika

Elkészítés:

A krumplikat alaposan megmossuk, majd  héjastul megfőzzük. Leöntjük a vizet, és hagyjuk , hogy egy kicsit hűljön. Ameddig meleg meghámozzuk. A krumplit és a lila hagymát felszeleteljük, beletesszük egy mély tálba,sózzuk  A vizet a cukorral, a sóval és ízlés szerint borssal összekeverjük.Ráöntjük a krumplira és  az egészet jól összekeverjük, vigyázzunk arra, hogy a krumpli ne törjön össze. A tetejére ráhintünk egy kis pirospaprikát, és a zöld hagymaszárat.
A kész salátát tegyük be a hűtőbe, hogy az ízek alaposan összeérjenek. Előző nap is elkészíthető a salátát.

Jó étvágyat!

Mi báránysülttel ettük, recept itt:  http://blog.keva.hu/recept/mesesen-omlos-baranysult/