Találtam az üzletben zöld karalábét, nagyon finom zsenge volt és ami fontos, hogy jóízű is volt.
Hozzávalók:
- 2 zsenge karalábé
- 20 dkg csirkemell filé
- 1 fej hagyma
- 1-2 koktél paradicsom,néhány szelet tévépaprika
- petrezselyemzöld, csombor ( borsikafű), friss zöld kapor
- diónyi vaj
- 1 ek. olaj
- 1 dl tejföl
- 1 dl zsírszegény tejszín
- 2 ek. tönkölybúza liszt
- só, bors
Elkészítés:
Megmossuk a csirkemell filét, felkockázzuk, majd hagyjuk, hogy jól lecsepegjen a víz .
A karalábét megpucoljuk , felkockázzuk, úgyszintén apróra vágjuk a megpucolt hagymát is.
Egy lábasban olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a vajat és a csirkemell darabkákat, fehéredéség dinszteljük , ezt követően beletesszük a hagymát és a kockára vágott karalábét , 2-3 percig dinszteljük, majd sózzuk,
borsozzuk ,beletesszük a koktél paradicsomot és a paprikát. Felengedjük annyi vízzel, hogy jól ellepje és fedő alatt puhára pároljuk. Mivel zsenge hamar elkészül. Hozzáadjuk a zöld fűszereket csombort, petrezselyem zöldet,kaprot(nekem volt friss zöld kaprom,de a mirelit is jó) .
Közben a liszttel csomómentesre keverjük a tejfölt, hozzáadjuk a tejszín, egy merőkanál főzőlével felhígítjuk a habarást, majd behabarjuk a karalábéfőzelékünket. Ha szükség utána ízesítünk.
Jó étvágyat!