Találtam az üzletben zöld karalábét, nagyon finom zsenge volt és ami fontos, hogy jóízű is volt.

Hozzávalók:

  • 2 zsenge karalábé
  • 20 dkg csirkemell filé
  • 1 fej hagyma
  • 1-2 koktél paradicsom,néhány szelet tévépaprika
  • petrezselyemzöld, csombor ( borsikafű), friss zöld kapor
  • diónyi vaj
  • 1 ek. olaj
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl zsírszegény tejszín
  • 2 ek. tönkölybúza liszt
  • só, bors

Elkészítés:

Megmossuk a csirkemell filét, felkockázzuk, majd hagyjuk, hogy jól lecsepegjen a víz .
A karalábét megpucoljuk , felkockázzuk, úgyszintén apróra vágjuk a megpucolt hagymát is.

Egy lábasban olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a vajat és a csirkemell darabkákat, fehéredéség dinszteljük , ezt követően beletesszük a hagymát és a kockára vágott karalábét , 2-3 percig dinszteljük, majd sózzuk,

borsozzuk ,beletesszük  a koktél paradicsomot és a paprikát. Felengedjük annyi vízzel, hogy jól ellepje és fedő alatt puhára pároljuk. Mivel zsenge hamar elkészül.  Hozzáadjuk a zöld fűszereket csombort, petrezselyem zöldet,kaprot(nekem volt friss zöld kaprom,de a mirelit is jó) .
Közben a liszttel csomómentesre keverjük a tejfölt, hozzáadjuk a tejszín, egy merőkanál főzőlével  felhígítjuk a habarást, majd  behabarjuk a karalábéfőzelékünket. Ha szükség utána ízesítünk.

Jó étvágyat!