A nyár egyik kedvenc zöldsége a cukkini, hihetetlen sok minden készíthető belőle. Ma vacsorára egy kapros cukkinifőzeléket készítettem, 10-15 perc alatt el is készült :-)

Hozzávalók:

  • egy közepes cukkini
  • két evőkanál Cserpes tejföl
  • egy dl tej
  • egy zöldhagyma
  • egy evőkanál tönkölybúza liszt
  • egy csokor zöld kapor
  • egy evőkanál olaj
  • egy teáskanál ételízesítő(lehetőleg házi)

Elkészítés:
Jól megmossuk a cukkinit, mert héjastól használjuk fel. A durva reszelőn héjastól lereszeljük majd két csipet sóval meghintjük. Egy dl vízzel egylábasba feltesszük egy kicsit megpárolódni.Vigyázzunk ne főzzük szét, a forrástól számítva csak két percig hagyjuk .

Egy zöld hagymát feldarabolunk, majd egy evőkanál olajon egy kicsit megfonnyasztjuk, majd rászórjuk a lisztet, és jól összekavarjuk, nem kell pirítani. Hozzáadjuk a tejfölt és a tejet,csomómentesre keverjük, rátesszük az apróra vágott zöld kaprot, majd hozzáadjuk a cukkinit. Összeforraljuk és tálalhatjuk is.

Mi most feltét nélkül ettük , természetesen kínálható akár virslivel, csirkével.