Van már nyári paradicsomos töltött káposzta recept a blogban,de cserépedényben most készítettem először, hát igen..mondták,hogy sokkal finomabb a cserépben főtt káposzta,de hogy ennyivel puhább, ízletesebb, azt nem gondoltam volna. A másik jó tulajdonsága,hogy órákig melegen tartja az ételt.

Most egy kicsit variáltam, az alap recept itt:

http://blog.keva.hu/recept/paradicsomos-nyari-toltott-kaposzta/

Miben más? Tettem bele 2 szelet friss tarját,csak próbából, illetve készült néhány vegetáriánus töltelék,melyeket elkülönítve káposzta levél közé tettem.

DSC_0238 (Large)

A töltelékbe egy  dl  kuszkusz, 5 db csiperke,egy marék szegfűgomba, és 2-3 db vargánya került.

Olajon a hagymát megdinszteltem,majd az apróra vágott gombát is.Ebbe kevertem a kuszkuszt, káposztalevélbe tekertem,és mentek az edénybe.

Hideg sütőbe tettem a fazekat és kb 2 órát főtt.Majd lekapcsoltam a sütőt.

DSC_0247 (Large)

Tejföllel kínáljuk Jó étvágyat kívánok! Az edényben  főtt tarja is nagyon ízletes.

DSC_0250 (Large)