Hozzávalók

  • kacsahús ( nekem most 6 db kacsa felső combom, egy kacsa szárnyam volt)
  • 1 zeller
  • 1 szelet karalábé
  • 1 tenyérnyi káposzta
  • 5-6 db  sárgarépa
  • 3 db petrezselyem
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só,  szemes bors
  • zöld petrezselyem,zeller levél, 1 szál lestyán levél, 1-2 csiperke gomba, vagy szárított vargánya

Elkészítés:

Hideg vízben feltesszük a húst főni, közben lehabozzuk, majd beletesszük a  zöldségeket, sót, szemes borsot és lassú tűzön, főzzük . Fontos, hogy ne födjük le a húslevest. Amikor megfő lezárjuk a lángot és hagyjuk néhány percig, hogy a zavaros rész leülepedjen, majd leszűrjük egy másik fazékba.Egy külön edényben forró sós vízben kifőzzük a metéltet. Zöldséggel, főtt hússal kínáljuk

Jó étvágyat!