Hétvégén só tetején sült csirkét készítettem,  recept itt: http://blog.keva.hu/recept/so-tetejen-sult-csirke/ amit   krumplipürével és színes salátákkal  tálaltam. Volt Eisberg saláta, szívsaláta, melyet egy energiaszegény joghurtos öntettel kínáltam. Érdemes néha  a majonéz helyett  energiaszegényebb öntetet készíteni, erre a célra nagyon  jól használható  a joghurt, amely kevéssé kalóriadús, ezért az egészséges táplálkozásba  jól beilleszthető.
Személyenként egy dl joghurtot számítsunk.
Hozzávalók két személyre:

  • 2 dl joghurt
  • 2 csipetnyi só
  • kevés őrölt bors
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • egy csokor zöld petrezselyem és metélőhagyma

(természetesen más zöld fűszer is használható)
Leginkább kevert, zöldséges salátákhoz illik pl.: jégsaláta, Ejsberg  salátakeverék,  uborka, paradicsom keveréke.

Elkészítés: a joghurtot összekeverjük az olívaolajjal sóval,borssal, zöld fűszerekkel. Betesszük a hűtőbe 20-30 percre és a saláta mellé kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok !