A nagy melegben jól esnek a könnyű kis, hús nélküli ételek. Az adta az ötletet a leves elkészítéséhez, hogy rakott karfiolt készítettem és sajnáltam kidobni a karfiol főzőlevét. Langyosan ettük.

Hozzávalók:

  • egy pohár karfiolrózsa ( 2 dl)
  • egy liter karfiol főzőlé( melyben egy csipet só, egy csipet citromsó volt)
  • egy db.sárgarépa
  • egy db.fehérrépa
  • egy dl zsenge zöldborsó
  • egy evőkanál olívaolaj
  • egy teáskanál tönkölybúza liszt
  • egy dl joghurt
  • fűszerek:só, két csipet kurkuma, két csipet szerecsendió
  • petrezselyemzöld
  • egy zöldhagyma

Elkészítés:
A zöldséget megpucoljuk,felkarikázzuk, majd a sárgarépát,a petrezselyemgyökeret olívaolajon egy kicsit megdinszteljük, hozzáadjuk a zöldhagyma fejet,amit előzőleg nagyon apróra vágtunk.
Megszórjuk a liszttel , elkeverjük és felengedjük kis hideg vízzel ( a főzőlé meleg volt), majd hozzáöntjük a főzőlevet, és a hagyma zöld részét egészben, addig  főzzük ameddig a répa félpuha lesz.Fűszerezzük a szerecsendióval és a kurkumával. Ezt követően beletesszük  a zöldborsót és a megfőzött karfiol. A joghurtot egy tányérba öntjük,felengedjük a levesünkkel, kiforraljuk, rászórjuk a petrezselyemzöldet, ha szükség utánaízesítünk.
Joghurttal tálaljuk. Lehet mellé enni egy kis pirítóst is.
Nagyon finom volt :-)