A borsóból nem csak leves, vagy főzelék készíthető,hanem könnyű saláta is.
Télen is könnyen hozzá lehet jutni a mirelit borsóhoz.
Remek köret és saláta egyben egy szelet hús mellé,de önmagában egy pirítóssal finom vacsora.

Hozzávalók:

  • 30 dkg mirelit borsó (nyáron friss)
  • 1 kis doboz joghurt(1,5 dl)
  • 1 teáskanál mustár
  • 2 tk.olívaolaj
  • csokor zöld fűszer: kapor és petrezselyemzöld
  • só,frissen őrölt bors

Elkészítés:
A borsót lobogó vízbe tesszük, melybe előzőleg csipet sót teszünk. Csak 2-3 percig főzzük, majd leszűrjük.

A joghurtot egy tálba tesszük, hozzáadjuk a mustárt, az olívaolajat, ízesítjük sóval borssal.

DSC_0805 (Large)
Összevágjuk a zöld fűszernövényeket.

DSC_0811 (Large)

Belekeverjük a joghurtos mártásba, majd beleöntjük a kihűlt borsót.

DSC_0820 (Large)

DSC_0836
Összekeverjük és máris kínálhatjuk.

DSC_0945 (Large)

Én most só tetején sült csirkemellel kínáltam:

Recept:

Hozzávalók:

  • két egész csirkemell ( 1300 gramm)
  • zöld fűszer ízles szerint lestyán, kakukkfű,petrezselyem zöld,zsálya
  • házi ételízeső egy teáskanálnyi
  • frissen őrölt bors
  • egy teáskanál olíva olaj
  • két db. alma
  • 60-70 dkg durva só a sütéshez

Elkészítés:

A csirkemellet megtisztítjuk,megmossuk, majd papírtörlőn leitatjuk a vizet róla .
A sütőt bekapcsoljuk.
Bedörzsöljük a házi ételízesítővel és a frissen őrölt borssal, bekenjük az olívával.
Almát felszeljük, a zöld fűszereket megmossuk.
Egy serpenyőbe tesszük a durva sót, majd rászórjuk a zöld fűszereket, az alma szeleteket (én az egyik mell bőre alá is dugtam alma szeletet), majd ráfektetjük a csirkét.
180 fokos sütőbe tesszük, alsó felső sütésre én egy félóráig alufóliával leborítottam,majd levettem róla, további 30-35 percig sült, majd megfordítottam .
A másik oldalát is 30-40 percig sütjük. Ha nem elég piros érdemes a légkeveréses fokozatra kapcsolni a sütőt,addig sütjük ameddig szép színt kap. (természetesen a sütési idő függ a csirke nagyságától).
Vigyázzunk amikor megfordítjuk maradjanak alul a zöld fűszernövények, mert azok könnyen megégnek.
Bármilyen salátával, krumplipürével, párolt zöldséggel nagyon finom, a bőre olyan vékony lesz, mint a cigarettapapír.

http://blog.keva.hu/recept/so-tetejen-sult-csirkemell/

Jó étvágyat kívánok!