Húslevest csontos húsból szoktam készíteni, de  nem volt itthon és mindenképpen szerettem volna főtt húst,ezért most csak csirkemellből készült a levesem. Finom lett így is:-)
(Ritkán használok húsleves kockát,mivel csont nélkül készült ezért raktam a levesbe).

Hozzávalók

  • 2 nagy csirkemell filé
  • 1 zeller
  • 1 szelet karalábé
  • 1 tenyérnyi káposzta
  • 5-6 db  sárgarépa
  • 3 db petrezselyem
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só,  szemes bors. egy tyúkhúsleves kocka
  • zöld petrezselyem,zeller levél, 1 szál lestyán levél

Elkészítés:

Hideg vízben feltesszük a húst főni, közben lehabozzuk, majd beletesszük a  zöldségeket, fűszereket, lassú tűzön, főzzük, majd

leszűrjük egy másik fazékba.

Egy külön edényben forró sós vízben kifőzzük a metéltet.

A zöldséggel és csirkemellel együtt kínáljuk.

Jó étvágyat!

Évek óta ez a legnépszerűbb leves. Mi lehet az oka ,nem tudom!?!:-)

Ki fejti meg?

Még több leves a blogban itt:

http://blog.keva.hu/recept/category/konyhasarok/levesek/