Nálunk karácsonykor mindig készül valamilyen formában halétel, illetve töltött káposzta.
A karácsonykor fogyasztott ételek nagyrészt a népi étkezési szokásokból maradtak ránk, melyeknek mágikus erőt tulajdonítottak.
Ilyenkor előnyben részesítették a bőséget szimbolizáló ételeket, mint a bab, a lencse, a mák, a dió vagy számos apró pikkelye miatt a hal, melyek mind jó termést ígértek a következő esztendőre.
Karácsony előtt az üzletek,piacok pazar kínálattal kedveskednek nekünk.

A  friss halakat már jó előre megvásárolhatjuk, és előkészített állapotban tárolhatjuk a mélyhűtőben.
Így az ünnep alkalmával alig lesz dolgunk vele.
Ugye,nincs karácsony hal nélkül?!

De nemcsak a hagyományos halászlé-rántott hal menü létezik .
Egy kis segítség,egyszerűen elkészíthető halételeket találtok a blogban:

http://blog.keva.hu/recept/category/konyhasarok/haletelek/

Tedd különlegessé az ünnepi ételsort! Áldott, békés Adventet kívánok Mindenkinek!