Sokszor amikor nem tudjuk, hogy mit is főzzünk, olyankor lesz a legsikeresebb az ételünk :-) . A mai ebédhez  felhasználtam mindent amit a hűtőben találtam, és egy hihetetlen finom íz kerekedett ki belőle,
amolyan tepsis egy tál étel.
Most felénk rengeteg szegfűgomba van (tyúkgomba), bátran merem ajánlani ezt a receptet, merjünk eltérni a gombapaprikástól és a tojásos gombától ( persze az is finom,de már kétszer is készítettem azt a héten).

Hozzávalók:

  • 250 gramm penne tészta (teljes kiőrlésű lisztből)
  • egy nagy bögre (  3 dl ) szegfűgomba
  • egy fej hagyma
  • egy csokor petrezselyem zöld
  • egy paradicsom
  • egy evőkanál olaj
  • egy diónyi vaj
  • 2 dl zsírszegény tejszín
  • 2 dl 12 %-os tejföl
  • egy tömlős krémsajt
  • egy tojás
  • két evőkanál reszelt parmezán
  • só, bors

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk, majd olajon megdinszteljük, ( én szoktam a hagymára sót szórni,mert akkor nem ég le) erre rátesszük a  megtisztított gombát és nagy lángon megdinszteljük, borsozzuk és megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel.

Közben egy lábasban kifőzzük a tésztát, de csak  roppanósra, ahogy az olaszok mondanák”al dente” :-). ( ne csepegtessük le túlságosan,illetve ne öblítsük le hideg vízzel a tésztát),  Feltörjük a tojást és kikeverjük a krémsajttal, és a tejföllel , az egyik evőkanál  reszelt parmezánt is beletesszük , majd hozzáadjuk a tejszínt, egy kicsit megsózzuk, jól elkeverjük. Egy kerámiatálat kivajazunk és ebbe tesszük a tészta felét, majd rárakjuk a dinsztelt gombát, utána a tészta másik felét, végül nyakon öntjük a tejfölös masszával. A tetejére paradicsomot szelünk, illetve szórunk rá frissen vágott petrezselyemzöldet. Forró sütőbe tesszük, addig sütjük amíg a teteje kezd megpirulni . Ekkor rászórunk még egy  kis  parmezánt és egy pillanatra  visszatoljuk a sütőbe. ( én 180 fokon , légkeveréses programon kb.30 percig sütöttem.  petrezselyemzölddel és reszelt parmezánnal díszítve táljuk.

Jó étvágyat!

Önmagában is finom,de lehet hozzá enni salátát, mi frissen savanyított káposztával ettük.