Ilyen nem is szokott lenni már hetek óta nem főztem csorbát, pedig mi nagyon szeretjük minden változatát. Bevallom sokszor változtatom a hozzávalókat, mert mindig abból készítem amit  a hűtőmben találok, a lényeg a sok zöldség, az elmaradhatatlan lestyán levél, valamilyen hús( de volt olyan amikor csak zöldséglevest készítettem “csorbás” változatban).

  • Hozzávalók  :
  • 30 dkg sertés comb
  • 2 db. krumpli
  • egy kis póré hagyma,
  • 15 dkg mirelit zöld bab
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyem,
  • 10 dkg kelkáposzta
  • 1 kisebb karalábé
  • zöld petrezselyem,zeller levél  és lestyán
  • 1-2 paradicsom
  • 1 paprika
  • Bors Magic  kocka ( ha nincs akkor citromlé, de ki is maradhat)
  • só,bors,kis darab csípős paprika
  • 1 ek olívaolaj

Elkészítés:

A zöldségeket megpucoljuk és felkockázzuk, úgyszintén a húst is.  Egy fazékban felmelegítjük az olajat és belerakjuk a sárgarépát, petrezselymet, karalábét, kelkáposztát  és elkezdjük dinsztelni ( a sárgarépától szép színt kap a levesünk),majd rátesszük a  felvágott póréhagymát  és paprikát egy kicsit megforgatjuk, ezt követően a sertéscombot és fehéredésig sütjük ( vigyázzunk,hogy nehogy lekapjon, a póré hamar megtud égni), majd fűszerezzük sóval, borssal, beletesszük a paradicsomot. Hozzáadunk kb 1,5 liter vizet és alacsony fokozaton elkezdjük főzni,  közben a habot leszedjük. Amikor félig megpuhult beletesszük a mirelit zöldbabot  és a krumplit. Ezzel elég 10-12 perc főzési idő, én a borskockát a végén szoktam hozzáadni, azzal csak épp összefőzöm.
Alkalmanként szoktam csipetkét,vagy galuskát hozzáadni.

Jó étvágyat!