Ez a csirkeétel valóban pillanatok alatt elkészül. Akár hétköznap is összedobható.

Most csak 15 percig hagytam a pácban,mert siettem,de akár előző nap is bepácolhatjuk a csirkemellet.

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemell filé
  • 1 teáskanál curry
  • 1 evőkanál görög joghurt
  • csipetnyi bors
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 dkg vaj
  • fél dl jó minőségű fehér bor
  • 1 db szárított paradicsom

 

Elkészítés:

A csirkemell filét újjnyi csíkokra vágjuk.

Elkészítjük a pácot, a curryt a joghurttal és a borssal összekeverjük.Belerakjuk a felaprózott csirkemellet,jól összeforgatjuk.

Egy serpenyőbe olívaolajat teszünk, rádobjuk a vajat , és a felaprított paradicsomot. Hozzáadjuk a csirkemellet, addig pirítjuk míg szép színt kap minden oldala, kb 3 perc oldalanként, majd ráöntjük a bort, hagyjuk hogy az alkohol elpárolódjon, kb 3-4 perc,kicsit befedjük és máris tálalható.

DSC_0238 (Large)

Én most a cukkinis-sárgarépás csíkkal tálaltam. Recept:

http://blog.keva.hu/recept/grillezett-tarja-sargarepas-cukkinivel/

Természetesen adható mellé krumpli,vagy rizs is.