Igazából ma nem terveztem főzést mivel a tegnap többféle fogás is készült, de kedvem támad bemelegíteni a sütőt, üvegeket forrósítottam a szilvalekvárnak, utána megsütöttem a melegszendvics falatkákat. Hihetetlen,hogy 2 nap alatt , hogy letudott hűlni az idő,így jól esett a sütő kellemes melege.

Hozzávalók:

  • 1 db  zöld cukkini ( 60-70 dkg körüli)
  • 2 db újhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3-4 szelet sárga paprika
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 dl tejszín ( vagy növényi tejszín)
  • 2 ek görög joghurt( tejérzékenyeknél kimarad)
  • 1/ 2 liter zöldségalaplé (vagy húsleves)
  • só,bors
  • Zöld fűszerek: lestyán,  petrezselyemzöld,kakukkfű
  • 5-6 szelet szárított vargánya
  • 3-4 db  mirelit vargánya
  • 1 evőkanál durum búzaliszt

Melegszendvics falatkákhoz: 6 szelet  rozs kenyér, reszelt karaván sajt kb 5-6 dkg,1 / 2 mozzarella golyó,1 ek reszelt parmezán, 1 mokkáskanál fűszerpaprika,4-5 szelet vargánya, és paradicsom karika,szárított petrezselyemzöld
Elkészítés:

Bekapcsoljuk a sütőt.
Az olívaolajon megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk a szárított és a mirelit vargányát,paprikát, együtt pirítjuk,majd rányomunk 3  gerezd fokhagymát, meghintjük petrezselyemzölddel, sózzuk, borsozzuk.
A felszeletelt kenyeret belemártjuk a “zaftba” és sütőpapírra tesszük., tetejére,a paprikával összekevert reszelt sajtot,gombát,paradicsom karikát,petrezselyemzöldet,mozzarellát teszünk, kicsit megspricceljük olívaolajba és  180 fokos  sütőbe toljuk. Addig sütjük ameddig a sajt ráolvad, kb 10-15 perc.

DSC_0114 (Large)

DSC_0117 (Large)
A megmaradt zaftból kiszedjük a mirelit vargánya szeleteket, rátesszük a cukkinit és együtt dinszteljük,meghintjük a liszttel, együtt pirítjuk,majd felengedjük 2-3 dl hideg vízzel és a zöldségalaplét fokozatos kavarás mellett hozzáadjuk. Ízesítjük lestyánnal,kakukkfűvel, frissen őrölt borssal. Ha a cukkini megpuhult levesszük a lángról és merülő mixerrel összeturmixoljuk.Visszatesszük a lángra, a joghurtot elverejük a tejszínnel, hígítjuk a forró levessel,hozzáadjuk és összeforraljuk. Ha sűrű lenne egy kis vízzel hígítjuk, ha szükség még  ízesítjük sóval,borssal . Forrón kínáljuk a melegszendvics falatkákkal és a vargányával.

DSC_0144 (Large)

Jó étvágyat kívánok!