Nagyon sajtos, kívül ropogós, belül  lágy tepsis krumplit először készítettem el. Története: szombat éjjel álmomban láttam a receptet:-), de  valóban reggel arra ébredtem hogy ilyet fogok készíteni :-).
Egyszerű gyorsan elkészül önmagában is finom egy salátával, ha nem szeretnénk húst enni mellé, persze köretként is megállja a helyét :-).

Hozzávalók:

  • 60-70 dkg krumpli
  • 20 dkg lágy sajt
  • 2 evőkanál reszelt parmezán
  • 2 púpozott evőkanál 12 %-os tejföl
  • 3 karika mozzarella fonotka
  • 2 tojás
  • 1 púpozott evőkanál zsemlemorzsa
  • egy csokor zöld kapor
  • só,bors
  • vaj a  tepsi kikenéséhez

Elkészítés:

A krumplit megtisztítjuk, majd a durva reszelőn ( amivel az almás pitéhez reszeljük az almát) nyersen lereszeljük. Egy kicsit kinyomkodjuk.
Feltörünk két tojást, habosra keverünk, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot, a parmezán felét, belekeverjük a tejfölt, sózzuk , borsozzuk, hozzáadjuk az apróra vágott zöld kaprot, beleszórjuk a zsemlemorzsát,majd összekeverjük a reszelt krumplival és kivajazott tepsibe öntjük . A tetejére szórjuk a parmezán másik felét és a mozzarella szelettel díszítjük.
180 fokos sütőbe tesszük  kb 20 perc múlva a tetejére alufóliát teszünk, hogy ne égjen meg a sajt, ekkor átkapcsoltam alsó- felső sütésre és további 15 percig sütöttem.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Legközelebb kipróbálom sütőpor nélkül is. Azóta kipróbáltam ,és ugyanolyan finom, ki is maradhat belőle !:-)