Csirkeragulevest készítettem,most diétásabb változatban :-)- joghurttal habartam, a galuskába most tárkonyt tettem:-).
Korábban is készítettem zöld fűszeres galuskát,de ecetes tárkonnyal még nem próbáltam, de higgyétek el nagyon finom. Érdemes változtatni, nálunk nem unalmasak a levesek, mert mindig valami más kerül bele, persze abból készül ami éppen itthon van.
Már többször írtam,hogy kedvenceim a ragulevesek és a csorbák, de valóban így van. Azért szeretem, mert lehet alkotni, ízletesek és főleg nagyon szereti a családom.

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemell filé
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db nagy petrezselyemgyökér
  • 1 kis karalábé
  • 3 db nagy csiperke gomba
  • 1,5 dl zöldborsó
  • 3 db. közepes krumpli
  • 1 hagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 ek.olívaolaj
  • 2 csipet kurkuma
  • egy ág lestyán
  • 1,5 dl joghurt
  • 1 tk tönkölybúza liszt

A galuskához:

  • 1 nagy tojás
  • 2 csapott ek tönkölybúzaliszt
  • 2 csapott ek. finomliszt
  • 1  ek .gríz
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 1 ek. ecetes tárkony apróra vágva

Elkészítés:

Megpucoljuk a zöldségeket, feldaraboljuk ( egy szál petrezselyem egészbe ment bele,mert nagyon szálkás volt). Megmossuk és ujjnyi csíkokra vágjuk a csirkemellet is.
Egy fazékba beletesszük az olajat erre rárakjuk a felaprított zöldségeket:sárgarépát,petrezselymet,karalábét és dinszteljük,belerakjuk a feldarabolt gombát.
Három -négy perc pirítás után rátesszük a csirkemell csíkokat, és addig sütjük ameddig kifehéredik, ráhintjük  a kurkumát majd felengedjük 1,5 liter forró vízzel(vagy csirkealaplével). Sózzuk.
Belerakjuk a felvágott krumpli darabokat. Hozzáadjuk a leveshez a,paradicsomot, lestyánt .
Kis lángon főzzük.
Közben elkészítjük a galuskát is: feltörjük a tojást, villával habosra vejük, beletesszük a lisztet, grízt, egy-két evőkanányi vizet, csomómentesre keverjük,adunk hozzá olívaolajat és jöhetnek az apróra vágott tárkony levelek,a  lényeg hogy lágy galuska tésztát  kapjunk.
Mielőtt a galuskát beleszaggatnunk beledobjuk a zöldborsót, és egy evőkanálnyi apróra vágott ecetes tárkonyt.
Utána jöhetnek a galuskák.Egy kicsit megvizezzük a galuska szaggatót, akkor nem ragad annyira rá a tészta.

Elkészítjük a habarást a joghurtot  csomómentesre keverjük a lisztel , majd hígítjuk  két merítőkanálnyi forró levessel és folytonos kavarás mellett beleöntjük a levesünkbe.
Megkóstoljuk,ha szükség utána izésítünk:-)

DSC_0904 (Large)

Jó étvágyat kívánok!:-)