Most egy gyorsan elkészíthető desszertet hozok.  Nem szénhidrátszegény,de  néha cukorbetegek is beiktathatják az étrendbe pld. egy frankfurti leves, vagy zöldbab leves után második fogásként.Persze a mennyiségre figyelni kell. ( természetesen édesítőszerrel készítsék,illetve tálaláskor eritrittel fogyasszák).

Hozzávalók:

  • 25 dkg búzadara
  • 5 dkg aprószenű zabpehely
  • 1 csomag vaníliás cukor ( vagy vanília aroma)
  • 1 csipet só
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2 db tojás
  • 1 dl mazsola
  • kb 2-3 dl tej
  • diónyi vaj
  • 1 ek kókuszzsír
  • baracklekvár , savanykás gyümölcs (nálam ribizli)

Elkészítés:

Feltörjük a tojásokat ,csipet sót adunk hozzá majd villával egy kicsit felhabosítjuk .
Hozzáadjuk a búzadarát, zabpelyhet, a vaníliát  a citrom reszelt héját és a megmosott mazsolát is,belemorzsoljuk a vajat. Hozzáöntjük a tejet és addig keverjük, míg egyenletes masszát nem kapunk.Sűrű palacsinta tésztaszerű állagot kel kapjunk.
Egy  mélyebb serpenyőbe tesszük a kókuszzsírt,felolvasszuk annyi legyen, hogy az alját végig belepje.
A masszát a felhevített zsiradékra öntjük, rátesszük a fedőt a tűzhelyet alacsony fokozatra vesszük. Ezután kb 2-3 perc múlva felszedjük a lesült részeket, keverőlapáttal apróra tépkedjük, kicsit átkeverjük, majd hagyjuk sülni és újra felszedjük a lesült darabokat.

Baracklekvárral, ribizlivel és porcukorral ( eritrittel)  tálaljuk. Aki édesebben szereti tehet a tésztába édesítőszert.

DSC_0223 (Large)