A pisztráng nem csak karácsonykor finom, az ünnepek után érdemes egy kicsit egészségesebb ételeket készíteni. Tudom, hogy a halételek nem tartoznak a kedvencek közé,pedig nagyon finom. Mi szeretjük ezért,ha sikerül beszerezni akciósan mindig készítek,illetve a fagyasztóba is rakok. A sütőpapírban energiaszegényen lehet készíteni,mégis finom íze lesz.

Hozzávalók két személyre:

  • 2 db. pisztráng
  • 1 ek olívaolaj
  • só, frissen őrölt bors
  • egy citrom
  • petrezselyemzöld
  • kakukkfű

Elkészítés:

Megmossuk, majd szárazra töröljük a pisztrángot, sózzuk, borsozzuk.

Mindkét pisztráng belsejébe teszünk két-két karika citromot, négy-öt szál petrezselyemzöldet felaprítva,egy-egy szál kakukkfüvet, meglocsoljuk a frissen facsart citromlével.

Olíva olajjal bekenjük a sütőpapírt és a pisztrángot is, és becsomagolva forró sütőbe tesszük.

20-25 percig a papírban sütjük, majd a papírt kinyitva egy kicsit rápirítunk.

Én most céklasalátával  és krumplipürével kínáltam.

Céklasaláta recept:

 http://blog.keva.hu/recept/ceklasalata-edeskomennyel/

Jó étvágyat!