Családi kedvenc, már sokszor készítettem mindig egy kicsit változtatok az ízesítésen,nem lehet megunni. Ez a családunkban VIP.I recept. Régen a rántott szelet volt, de ez elfoglalta a helyét.(Igaz rántott húst már hónapok óta nem készítettem:-).) Ha sikerül hozzájutni borjúhúshoz mindenképpen próbáljátok ki,mert nem fogtok csalódni benne (persze,ha szeretitek ti is a paradicsomos ételeket! :-))

Hozzávalók:

  • 6-7 szelet borjúcomb
  • a páchoz: két kávéskanál mustár+ egy evőkanál olívaolaj
  • frissen őrölt bors, só
  • egy evőkanál napraforgó olaj
  • egy púpozott evőkanál tönkölybúza liszt
  • egy teáskanál édes nemes piros paprika
  • 4-5 szelet szárított vargánya
  • két dl. sűrű paradicsom
  • két szem szegfűbors
  • két-három szem borókabogyó
  • egy teáskanál cukor

Elkészítés:

A  borjúszeletet kicsit kiklopfoljuk, majd frissen őrölt borssal meghintjük.

A mustárt elkeverjük az olíva olajjal és ezzel a páccal bekenjük a húst és lefóliázva a hűtőbe tesszük , közben megforgatjuk. Én most egy éjszakán keresztül tartottam a pácban.

Amikor sütni szeretnénk a tönkölylisztet összekeverjük a pirospaprika őrleménnyel, megsózzuk a marhaszeletet és beleforgatjuk a paprikás lisztbe.

Egy teflon serpenyőben olajat hevítünk, és mindkét oldalát pirosra sütjük ( oldalanként 3-4 perc), majd  átszedjük egy lábasba.

A visszamaradt zaftba beletesszük a cukrot egy kicsit pirítjuk, hozzáadjuk a  paradicsomot adunk hozzá 1 – 1,5 dl  vizet.

Ízesítjük adunk hozzá vargányát, a szegfűborsot ,borókabogyót  felforraljuk és visszatesszük a hússzeleteket.

15-20 percig pároljuk, közben rázogatjuk, ha szükség a végén sóval utána ízesítünk.

Forrón tálaljuk. Krumplipürével az igazi.

Most egy finom színes salátával együtt kínáltam.

http://blog.keva.hu/recept/szines-jegsalata/

Jó étvágyat!