A  Balatonból kifogott halnak szerintem nincs párja,teljes más az ízvilága,mint az üzletinek. Persze van egy-két halfajta amit onnan szerzek be. Nem is tudom a Balaton mellett miért a hekk a népszerű hal?!
Igaz könnyebb enni,mert nincs benne szálka, a keszegben bizony bőven.

Igyekszem jól beirdalni,de azért óvatosan kell enni.

Most paprikás kukoricadarás lisztbe forgattam.

Hozzávalók:

  • nálam 4  db keszeg
  • 1 ek teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 1 ek kukoricadara
  • tk  paprika
  • só,bors
  • olaj a sütéshez kb 1 dl
  • 1 db citrom

Elkészítés:
A halat egy  vágódeszkára tesszük és  késsel  kb.3 mm-ként bevagdossuk.
Egy fél citrom levével meglocsoljuk a beirdalt halakat, néhány percig hagyjuk, majd papírtörlőre tesszük  szárazra törüljük. Sózzuk,borsozzuk.
Összekeverjük a lisztet. Egy serpenyőbe olajat teszünk és forró olajban pirosra sütjük. Papírtörlőre szedjük,hogy a felesleges olajat leitassuk.

DSC_0539 (Large)

Én most Montenegrói krumplival és két fajta mártogatóssal kínáltam.

DSC_0423 (Large)

 

 

Paradicsomos mártogatós:

Hozzávalók:

  • egy doboz hámozott paradicsom konzerv
  • 1 db sárgarépa
  • 2-3 szelet zeller+ néhány levél
  • 1 db újhagyma
  • 1 duci gerezd fokhagyma
  • 1 tk méz (vagy édesítő)
  • csipetnyi csili
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 db szárított paradicsom
  • 2 dkg vaj
  • 1-2 levél bazsalikom és petrezselyemzöld

Elkészítés:

A zöldséget megpucoljuk és daraboljuk. Olívaolajon először a hagymát fonnyasztjuk,majd hozzáadjuk  a vajat, a répát,zellert, fokhagymát mézet,kicsit pirítjuk,majd felengedjük a paradicsommal. Ízesítjük sóval,csilivel.
Megpároljuk.
A végén turmixoljuk, 1-2 dl vízzel hígítjuk. Hozzáadjuk a petrezselymet ,bazsalikomot (keveset,mert ebben a mártásban a zeller íz dominál).

Mártogatósként használjuk.

Tipp: ha marad belőle remek tésztaszósz

DSC_0401 (Large)

 

http://blog.keva.hu/recept/montenegroi-tepsis-krumpli/

Jó étvágyat kívánok!:-)

DSC_0464 (Large)

Korábban is készítettem paradicsomos mártást zellerrel,de a sárgarépa ötletét Rossi Salvatoretól hallottam:-)